Hopp til hovedinnhold

Med våren kommer 3 åringene

På Jarlsberg i kveld er det unghestserie løp for 3 årige hopper. Bork Odin er far til halve feltet, og man må bare være imponert over hingstens første årgang i banen. Men jeg vil vente noen år, og se flere årganger før vi kan si at det er den neste store besjeleren i kaldblods sporten. Jeg tror uansett vi får se en veldig god debutant etter BO i kveld, Lyn Rappa tror jeg kan gå under 30 allerede, men det er flere gode hopper i dette feltet.

Selv har vi Smedheim Lita på besøk hos Horgen Tore i Rokke, litt nord for Halden. Tore er unghest stjernen, som etter er par mellomsesonger virkelig var tilbake sist på Bjerke, da han knuste Bork Odin fra dødens.

Vi ønsker et avkom som viser tidlig talent, og som kan tåle et par svinger i tredje spor også som eldre. Det tror jeg de fleste Bork Odin avkommene vil mangle. Vi får se om noen år.....

DNT's vårfinale for våre 3 årige varmblods hester kjøres på Biri lørdag, det er alltid gøy å se på stamtavlen til disse ungdommene.

To hingster har med to avkom hver seg. Gledelig å se at norskfødte Thai Tanic er en av disse.
TT har sin første, relativt store årgang ute i år. Også Andover Hall sønnen Clerk Magistrate har to med, imponerende når kun 8 avkom ble født etter hingsten i 2010!

Som morfar er det kun Muscle Yankee som har to avkom.

Har hestene ren amerikans stamme, eller fransk amerikansk stamme?
Der er det likt fordelt, 6 av hver.

Skal vi våge oss på et vinner tips? Fra bra spor, tror jeg fort Thai Quicksilver kan vinne. Men det er også mange fine 3 åringer i dette feltet.

God helg!